• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
Novo študijsko leto 2015 / 2016

4.10.2015 21:43:49

V četrtek, 1. 10., se je na Univerzi v Mariboru pričelo novo študijsko leto 2015/2016. Razpisanih je bilo slabih 200 študijskih programov, pri tem pa kar 8.860 vpisnih mest. Uradni podatki bodo znani konec meseca oktobra.

 

Univerzo v Mariboru sestavlja 17 fakultet, na vseh skupaj pa je bilo letos razpisanih 82 dodiplomskih in 108 podiplomskih programov, skupno torej 190 študijskih programov. Pri tem je bilo na dodiplomskem študiju razpisanih 5.142 mest in 3.718 mest na podiplomskem študiju, skupno torej 8.860 vpisnih mest.  

 

Z letošnjim šolskim letom pa so razpisali tri nove smeri, in sicer smer Evropske poslovne študije na dodiplomskem programu Ekonomske in poslovne vede UN na Ekonomsko-poslovni fakulteti. Na podiplomskem študijskem programu pa so razpisali smeri Gerontološka zdravtsvena nega in Preventivna hrana in klinična dietetika. 

 

Do vključno 5. oktobra poteka še tretji prijavni rok za vpis v prvi letnik, uradni podatki za študijsko leto bodo tako znani v začetku meseca novembra. 

 

Vir: www.um.si

Prenesi v: